For deg som pårørende

På SMSO vet vi mye om konsekvensene av å være utsatt for overgrep og viktigheten av gode pårørende. Vi vet samtidig at det er utfordrene å være pårørende til noen som har vært utsatt for overgrep enten du er foreldre, søsken, kjæreste eller venn. Mange spørsmål dukker opp.

Spørsmål som:

  • Hvorfor så vi ikke?
  • Hvorfor fortalte ikke mitt barn noe?
  • Hvordan kan jeg best forstå og støtte videre?

Noen ganger kan det være vanskelig å ta opp spørsmål som dette med kjente.  

Her på senteret vil du som pårørende bli møtt på dine ulike behov. Det kan også være godt å dele erfaringer med andre i lignende situasjon.

I løpet av samtalen får du informasjon om senteret og mulighet til å fortelle litt om deg selv og hvilke ønsker og forventninger du har. Du kan få flere samtaler og disse avtales etter dine ønsker og behov.

Både brukere, partnere og pårørende kan ha samtaler. Dersom du ønsker å ha med andre på samtale, for eksempel lege, psykolog, lærer, andre fagpersoner eller pårørende, avtaler vi en nettverksamtale. Dette kan være bra hvis du ønsker at vi skal forklare hvordan vi jobber, at du trenger at fagpersoner rundt deg skal samarbeide med oss, eller at du bare vil ha med deg noen for å føle deg tryggere. Bor du langt unna, kan det avtales å ha samtale på telefon.